Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Posíláme do celého světa
Česky Česky
EUR
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Recepty na silvestrovské jednohubky

Recepty na silvestrovské jednohubky
Přichází doba svátků a s ní důvod k večírkům a sešlostem. Po Vánocích je nejbližším termínem Silvestr.

Hledala jsem tipy na jednoduché, ale chutné občerstvení pro silvestrovskou party a objevila jsem pár dobrých receptů na občerstvení, které nejen výborně chutná, ale je také zdravé a nedá práci.

Podělím se s vámi o dva z nich, které se vám budou hodit při přípravě silvestrovského stolu.


Okurkové jednohubky se šlehaným sýrem Feta, sušenými rajčaty a bazalkou

Suroviny:
 

Na šlehaný sýr:

  • 170 g kvalitního sýra Feta, rozdrobeného
  • 60 g krémového sýra o pokojové teplotě,
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy,
  • 1/2 lžičky soli,1/4 lžičky čerstvě umletého černého pepře,
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 2 velké okurky nakrájené na kolečka, osušená a nakrájená sušená rajčata, 1/2 hrnku nasekané čerstvé bazalky

Postup:

1. Nejdřív našlehejte sýr Feta. Dejte sýr Feta společně s krémovým sýrem do misky mixéru a použijte na mixování sekací nože. Pulsním sekáním sýry rozmixujte. Přidejte citronovou šťávu, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře a mixér znovu zapněte. Během mixování pomalu stálým proudem přilévejte olivový olej. 

2. Naneste trochu sýrové směsi na kolečka okurky, pokryjte sušenými rajčaty a posypte čerstvou bazalkou. Podávejte.

 

 

Minitopinky s hruškou pečenou na skořici

Suroviny:

  • 1 celozrnná bagetka nakrájená na kolečka
  • 2 hrušky rozkrájené na malé kousky 
  • 1 lžíce másla
  • ¼ lžičky soli ½ lžičky skořice
  • Špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • ½ hrnku sýra mascarpone
  • 1 lžička medu

 

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200°C. Rozložte kolečka bagety na pečicí plech a pečte 5 – 7 minut, nebo do zlatova. Odložte.

2. Nahřejte rendlík na středním plameni a dejte do něj máslo. Přidejte hrušky a posypte solí, skořicí a muškátovým oříškem. Nechte pomalu zkaramelizovat, cca 10 – 15 minut.

3. V míse smíchejte mascarpone s medem a natřete na kolečka bagety.

4. Jakmile jsou hrušky zkaramelizované, přidejte ocet balzamico a povařte 1 – 2 minuty. Na každou jednohubku nalijte lžíci hruškové směsi. Tyto jednohubky můžete podávat studené i teplé.

Šťastný Nový rok!

Marianna

 


ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.