Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Koláč s chřestem a kozím sýrem

Koláč s chřestem a kozím sýrem
Na jaře jsem vždycky líná a většinu tohoto období si dávám snídani a oběd v jednom.

O víkendech nemusím vstávat brzy a dělat snídani a obvykle si nechám dost času na to, abych si mohla pro tenhle jarní rozmar ukuchtit opulentní oběd. Koláč s chřestem a kozím sýrem je vynikající baštou ze sezónních produktů. Je jednoduchý na přípravu, zvlášť když na něj použijeme koupené listové těsto. Je to rychlé a ušetří to nádobí. A moje líné já jásá! Těsto si samozřejmě můžete připravit i doma, ale kupované chutná stejně dobře a ušetří spoustu práce. Aby ovšem výsledek stál za to, použijte jedině máslové listové těsto. Těsta s hydrogenovanými oleji nejsou zdaleka tak chutná.

Na tento koláč se hodí bílý kozí sýr, který má střízlivou ne příliš silnou vůni. Můžete použít i měkčí variantu v tubě, ale má jinou chuť. Také dejte pozor, abyste koláč nenechali v troubě příliš dlouho, protože chřest musí zůstat křehký a křupavý, nesmí být gumový. Jakmile vyřešíte tyto drobnosti, rozdráždí vám jarní koláč smysly svou rustikální vůní a svou nakyslou sýrovou chutí vám prosvětlí den. Posaďte se na zahrádku na sluníčko, vychutnejte si koláč s chřestem a sýrem a užívejte jaro plnými doušky.


 

Porcí: 8

Suroviny:

  • 1 plát listového těsta, rozmrazeného
  •  15 výhonků chřestu, omytých a očištěných
  • 5 dkg rozdrobeného kozího sýra
  •  1 šálek sýra Gruyère 
  • 2 plátky citronu
  • 2-3 vejce
  • 1 vaječný bílek rozšlehaný s 1 lžící vody

 

Postup:

  • Rozehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Rozválejte těsto na pečicím papíře a ořízněte ho ostrým nožem do obdélníku.
  • Na několika místech ho propíchejte vidličkou a důkladně potřete ušlehaným bílkem, aby bylo po upečení lesklé.
  •  Přeneste těsto na plech a vložte do horké trouby.
  •  Pečte 10 minut, dokud těsto nenabyde.
  •  Mezitím pár minut povařte výhonky chřestu a nechte okapat v cedníku.
  • Zabalte je do navlhčených papírových ubrousků a vařte v mikrovlnné troubě 4 minuty.
  • Vyndejte těsto z trouby a rozdrobte na ně sýr Gruyère.
  • Navrch nasypte rozdrobený kozí sýr a vrstvu sýra hustě poklaďte výhonky chřestu.
  •  Navrch rozbijte vejce a dejte zpátky do trouby.
  •  Pečte 15 – 20 minut, dokud se nesrazí bílky. Žloutky zůstanou částečně tekuté. Navrchu by se měla vytvořit zlatavá krusta.
  • Vyndejte koláč z trouby, pokapejte čerstvě vymačkaným citronem, nakrájejte na silnější dílky a servírujte.
  • Dobrou chuť a krásné jaro všem!

 Marianna



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.