Čas na DEZERT!
Nebudete věřit, jak jsou úžasné, dokud si je sami neupečete. Jsou křehké, bohaté a lahodné. A s vanilkovou zmrzlinou je to skutečná lahůdka! MŇAM!
CHOCOLAVA SUŠENKY
Suroviny:
- 1 1/3 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/3 hrnku baleného hnědého cukru
- ½ hrnku kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ¼ hrnku změklého másla
- 2 velká vejce, mírně našlehaná
- 2 lžičky vanilky
- moučkový cukr na obalení
Předehřejte troubu na 180°C
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, hnědý cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl, rozdrťte všechny hrudky v tmavém cukru. Přidejte máslo a rozmíchejte metlou nebo vidličkou, dokud není směs jednolitá a stejnoměrně drobivá. Přidejte vejce, vanilku a míchejte, dokud se těsto nespojí. Těsto bude poměrně suché – bude to vypadat, jako když v něm není dost tekutiny, ale když budete dobře míchat a hníst prsty, nakonec se spojí. Na mělký talíř nasypte několik lžic moučkového cukru. Z těsta vyválejte kuličky o průměru asi 2-3 centimetry a obalte je v moučkovém cukru.
Rozmístěte je na pečicí papír asi 5 cm od sebe.
Pečte 12-14 minut, až kuličky dostanou tuhé okraje, ale uvnitř zůstanou měkké.
Dávka vyjde na cca 20 kuliček, každá má energetickou hodnotu 111 kcal.
Nechte si chutnat!
Marianna :)