Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Těstoviny se špenátem, olivami a piniovými oříšky

Těstoviny se špenátem, olivami a piniovými oříšky
Co uvařit k večeři, to je jedna z nejtěžších otázek pro mámy, jako já!

Vždycky, když dostanu nápad na nějaké jídlo, tak musím ohlídat:

Dá se to zvládnout snadno a rychle?

Je to zdravé a vhodné pro děti?

Snědí to bez reptání?

Na všechny otázky odpovíte spolehlivě ano jídlem s těstovinami. Je nabité sacharidy, takže po nich bude potomek sršet energií, a díky vláknině a kyselině listové bude i zdravý. Navíc vám těstoviny dávají možnost experimentovat s omáčkami a přísadami, abyste dokonale vyladili chuť tak, jak to mají vaši potomci rádi. Dodejte tomu říz pikantní domácí rajčatovou omáčkou, nebo naopak zjemněte chuť smetanovou omáčkou a nezapomeňte přihodit trochu zeleniny, aby to mělo ty správné živiny.

 

Včera mi leželo ve spíži několik listů špenátu, a tak jsem je hodila do hrnce těstovin se smetanovou omáčkou, které jsem zrovna vařila k večeři. A po nich tam šel zelený hrášek, opražené piniové oříšky a olivy. Výsledek byl chutnější, než jsem čekala – jídlo mělo tu správnou smetanovou jemnost, ale přitom v něm byly křupavé kousky zeleniny a to všechno korunovala oříšková příchuť. Dětem kupodivu zelenina nevadila a za okamžik měly prázdné talíře – muselo jim to opravdu chutnat!

Tak si zkuste takovouhle večeři, na kterou neohrnou nos ani hodně vybíraví jedlíci. Pohrajte si s tvary těstovin, aby si to děti užily.

Porce: 4

Suroviny:

• 340 g těstovin ("škebličky")

• ½ hrnku strouhaného parmezánu

• 150 g špenátových listů (zbavených košťálů a nahrubo nasekaných)

• 280 g mraženého hrášku, rozmraženého a osušeného

• 2 lžíce piniových oříšků, cca minutu restovaných

• ¼ hrnku vypeckovaných oliv

• 1/3 hrnku kuřecího vývaru bez glutamátu

• ¾ hrnku nízkotučného margarinu (směs 1:1 s máslem)

• čistá sůl a čerstvě umletý černý pepř

 

Postup:

• Do velkého hrnce dejte vařit vodu a přidejte těstoviny.

• Vařte podle pokynů na sáčku, dokud nejsou těstoviny al dente. Minutu před koncem vaření přidejte hrášek.

• Slijte přes cedník a vraťte zpátky do hrnce.

• V jiném hrnci spařte špenát, nechte 3 minuty ve slané vodě, také slijte přes cedník a zatím nechte zvlášť.

• Nalijte kuřecí vývar do velké pánve a vmíchejte margarin, dokud se dobře nespojí.

• Přiveďte směs k varu a na mírném ohni vařte asi 5-7 minut do zhoustnutí.

• Do směsi přimíchejte parmezán a povařte, dokud se neroztaví.

• Nalijte omáčku do hrnce s těstovinami a hráškem.

• Přidejte špenát, olivy a piniové oříšky a promíchejte.

• Podle chuti přidejte sůl a čerstvě umletý pepř.

• Naservírujte do misek a hned podávejte.

Marianna



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.