Snídaně: nejdůležitější jídlo dne
Ráda bych se s vámi podělila o pár receptů na jednoduché snídaně, které mají mí kluci nejraději.
FRENCH TOAST (s banánem, jablkem, ananasem…) – i když ráno doháníte všechno na poslední chvíli, stihnete si ještě udělat chvilku na snídani. Protože je to opravdu rychlé!
Suroviny na 4 toasty:
- 4 velká vejce
- 2 lžíce rozmačkaného banánu, sladkých brambor, mrkve, nebo ananasu
- ¼ skořice
- Čistý javorový sirup nebo med, moučkový cukr
- Mleté lněné semínko (není nutné)
Postup:
- V mělké misce rozšlehejte vajíčka s rozmačkaným banánem a skořicí. Přidejte plátky chleba a nechte je 30 vteřin máčet ve směsi.
- Postříkejte nepřilnavou plotýnku pečicím sprejem a nastavte na střední až vyšší teplotu. Položte na ni plátky chleba namočené ve směsi a opékejte to zlatova, asi 2-3 minuty po každé straně. Podávejte se teplým sirupem, moučkovým cukrem a ovocem. Doplňte sklenicí mléka.
Moje děti jsou podezíravé k „tečkám“ v celozrnném chlebu – když se pocukrují, nejsou vidět!
GRILOVANÉ SÝROVÉ SENDVIČE
Tohle jídlo je u nás doma favorit. Dělám ho taky o víkendech a nevím, kdo ho má radši, jestli děti, nebo dospělí.
Suroviny na jeden sendvič:
- 1/2 hrnku nastrouhaného čedaru
- 1/4 hrnku nadrobno nasekané brokolice
- 1/4 hrnku nasekané lahůdkové šunky, nebo cca 2 plátky
- 2 plátky toastového chleba
- 1-2 lžíce másla nebo margarinu
Postup:
- Nahřejte velkou pánev na střední teplotu.
- V misce smíchejte sýr, brokolici a šunku.
- Namažte po jedné straně každý plátek toastového chleba máslem. Na jeden plátek rozložte sýrovou směs a přikryjte druhým plátkem. Po obou stranách opečte dozlatova.
Umění říkat „ne“!
Říkat „ne“ děti naučí., že svět je plný různých nezbytných omezení, a zároveň to buduje vztahy důvěry mezi vámi a dítětem. Když si mi doma děti stěžují, že jiné děti dostávají k jídlu to, co já odmítám jako nezdravé, snažím se jim odpovídat upřímně, ale pevně a chápavě
Přeji krásný den!