Pečený sýr Brie s jablky a slaným karamelem
A konec roku s sebou nese dobu volna. A doba volna s sebou nese dobrou pohodu nad dobrým jídlem. Jako každý rok v této době budeme hostit pár rodinných setkání. Letos se řídím heslem KISS – krátce, inteligentně, snadno a sladce. Ideální je pro mě při vaření kombinace jednoduché přípravy s lahodnou chutí.
Podělím se s vámi o vynikající jednoduchou lahůdku, pečený sýr Brie s jablky a slaným karamelem. Stačí vyslovit název a už se sbíhají sliny.
A tady je předpis:
Pečený sýr Brie s jablky a slaným karamelem: Dokonalý předkrm pro velkou party.
Dávka: 8-10 porcí
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Celková doba: 20 minut
Suroviny:
- Kolečko Brie o průměru asi 20 cm
- 1 lžíce másla
- 1 velké jablko, nadrobno nakrájené
- 2 lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce slaného karamelu
Postup:
1. Předehřejte troubu na 180oC. Položte sýr Brie na velký pečicí plech vyložený pergamenem. Pečte 10-12 minut.
2. Než se Brie upeče, rozehřejte v rendlíku máslo. Přidejte nakrájená jablka a hnědý cukr. Vařte, dokud jablka nezměknou, cca 5 minut.
3. Vyndejte sýr z trouby a opatrně přesuňte na talíř. Přelijte vařenými jablky a pokapejte slaným karamelem. Podávejte hned s pita čipsy.
Dobrou chuť!
Marianna