Kuřecí korma s rozinkami
Mí kluci si rádi namáčejí prsty do krémového kari a s pocitem absolutní blaženosti je olizují.
K jejich nejoblíbenějším jídlům patří kuřecí korma, která je nejjemnější z kořeněných exotických jídel. Kořeněnou chuť vyvažuje sladká jemná smetana a rozinky dodávají jídlu tu pravou dávku sladkého ovocného aroma.
Zkuste své potomky pohostit koktejlem chutí této jemné indické lahůdky. Aby bylo jídlo ještě zdravější, můžete přihodit i pár kousků zeleniny jako mražený hrášek, sladké brambory nebo cukinu, nebo nahradit smetanu nízkotučným jogurtem, abyste snížili energetickou hodnotu. Nabídněte tedy kormu dětem – pomůžete jim adaptovat jejich mlsné jazýčky na nové zajímavé chutě.
Porce: 4
Suroviny:
• 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže, nakrájená na malé kousky
• ½ konzervy kokosového mléka
• 150 g nízkotučné smetany
• 150 g nízkotučného jogurtu
• ½ šálku kuřecího vývaru
• 2 hrsti směsi zeleniny (mrkev, hrášek, houby, apod.)
• 1 hrst opražených plátků mandlí
• ¼ šálku rozinek
• 4 oloupané stroužky česneku
• 1oloupaný čerstvý kořen zázvoru
• 1 střední cibule, nadrobno nasekaná
• 1 lžička čerstvého koriandru, nadrobno nasekaného
• 45 g přepuštěného másla nebo ghí
• 1 kus celé skořice
• 1 lžička mletého kmínu
• 1 lžička mletého koriandru
• 2 zelené lusky kardamomu, rozloupnuté
• 4 celé hřebíčky
• 2 bobkové listy
• 2 lžíce vody
Postup:
• Dejte cibuli, zázvor a česnek do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu.
• Do velké pánve se silným dnem dejte velkou hrudku přepuštěného másla a rozehřejte při střední teplotě.
• Přidejte celé koření a přisypte mleté.
• Restujte za stálého míchání několik minut, potom přidejte připravenou pastu.
• Stále míchejte a restujte směs dalších asi 6-8 minut, dokud mírně nezhnědne.
• Přidejte kousky kuřecích prsou a zeleninu a restujte, dokud nebude maso rovnoměrně hnědé.
• Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
• Zmírněte teplotu, přidejte rozinky a vařte 15 minut bez pokličky, dokud nezměkne maso a nezhoustne omáčka.
• Mezitím zašlehejte smetanu do jogurtu, aby vznikla hladká směs, a přidejte do masové směsi s kořením.
• Ohřívejte další 4 minuty, ale nevařte, aby se smetana nesrazila.
• Odstraňte celé kousky koření a zbytek přelijte do velké servírovací mísy.
• Posypte nasekaným koriandrem a opraženými mandlemi a podávejte teplé.
• Jako příloha se hodí dušená rýže nebo indický chléb.
Dobrou chuť!
Marianna :)