Dokonalý podzimní dezert – jablečné sušenky
A k jakékoli příležitosti se hodí chutná podzimní mňamka, která nám tuto dobu ještě více zpříjemní. Podělím se s vámi o předpis na „jablečné sušenky s burákovým máslem. Jsou vynikající na víkendové sedánky nad hrami, na party, nebo jako svačina pro děti v kteroukoli denní dobu. Moji kluci tyto sušenky milují.
Suroviny:
1/2 šálku ztuženého tuku
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku baleného hnědého cukru
- 1 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1-1/2 šálku polohrubé mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 šálku nastrouhaných oloupaných jablek
Postup:
1. Ve velké míse našlehejte tuk, burákové máslo a oba cukry, až vytvoříte lehkou nadýchanou pěnu.
2. Zašlehejte do pěny vejce a vanilkový extrakt.
3. Smíchejte všechny sypké přísady a pomalu přidávejte ke krémové směsi. Dobře zamíchejte.
4. Vmíchejte jablka.
5. Kulatou lžící nanášejte na vymazaný plech asi 5 centimetrů od sebe. 6. Pečte při teplotě 190° po dobu 10-12 minut, nebo dokud sušenky nezezlátnou.
Ochlaďte 5 minut a potom přeneste na mřížku.
Množství: cca 25-35 kusů.
Přeji příjemné mlsání a co nejsladší život!
Marianna