Dokonalá rajčatová krémová omáčka na těstoviny
Mí kluci milují Itálii a italské dobroty, a tak neustále hledám nové předpisy na dobrá italská jídla, zdravá a snadná na přípravu.
Nedávno opakovaně vyžadovali, abych jim uvařila jejich oblíbené těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou.
Vařím ji pro ně s radostí, protože je to rychlá a zdravá večeře. Abych jídlo obohatila o bílkoviny, přidávám obvykle kuřecí maso nebo italskou uzeninu.
Omáčku je možné uchovávat v mrazničce a rychle připravit k použití.
Zde je předpis:
Doba přípravy: 5 minut Doba vaření -15 minut
Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku, utřený
- 1 (400 g) konzerva krájených rajčat po italsku, i se šťávou
- bazalka
- 3/4 lžičky bílého cukru
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 šálku vysokoprocentní smetany
- 1 lžíce másl
Postup:
- Do pánve dejte 2 lžíce olivového oleje a zahřejte na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, dokud nebude cibule průsvitná.
- Přidejte rajčata, bazalku, cukr, oregano, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu a vařte 5 minut, nebo dokud se nevypaří většina tekutiny.
- Sundejte z plotny.
- Přidejte smetanu a máslo. Rozmíchejte.
- Snižte teplotu, vraťte na sporák a duste dalších 5 minut.
A omáčka je hotová a můžete ji podávat se svými oblíbenými vařenými těstovinami.
Marianna ❤️