Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Dokonalá rajčatová krémová omáčka na těstoviny

Dokonalá rajčatová krémová omáčka na těstoviny
Mí kluci milují Itálii a italské dobroty, a tak neustále hledám nové předpisy na dobrá italská jídla, zdravá a snadná na přípravu.

Nedávno opakovaně vyžadovali, abych jim uvařila jejich oblíbené těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou.

Vařím ji pro ně s radostí, protože je to rychlá a zdravá večeře. Abych jídlo obohatila o bílkoviny, přidávám obvykle kuřecí maso nebo italskou uzeninu.

Omáčku je možné uchovávat v mrazničce a rychle připravit k použití.

Zde je předpis:

Doba přípravy: 5 minut   Doba vaření -15 minut

 

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 1 (400 g) konzerva krájených rajčat po italsku, i se šťávou
  • bazalka
  • 3/4 lžičky bílého cukru
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 šálku vysokoprocentní smetany
  • 1 lžíce másl

Postup:

  • Do pánve dejte 2 lžíce olivového oleje a zahřejte na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, dokud nebude cibule průsvitná.
  • Přidejte rajčata, bazalku, cukr, oregano, sůl a pepř.
  • Přiveďte k varu a vařte 5 minut, nebo dokud se nevypaří většina tekutiny.
  •  Sundejte z plotny.
  • Přidejte smetanu a máslo. Rozmíchejte.
  • Snižte teplotu, vraťte na sporák a duste dalších 5 minut.

A omáčka je hotová a můžete ji podávat se svými oblíbenými vařenými těstovinami.

Marianna ❤️



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.