Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Deset věcí, které vám maminka nikdy neřekla

Deset věcí, které vám maminka nikdy neřekla
1. Plakala kvůli vám… často. Plakala, když zjistila, že je těhotná. Plakala, když jste se narodili. Plakala, když vás poprvé držela v náruči. Plakala štěstím. Plakala strachy. Plakala starostí. Plakala, protože s vámi tak hluboce cítí. Cítila vaši bolest a vaše štěstí a sdílela je s vámi bez ohledu na to, jestli jste si to uvědomovali.

2. Chtěla poslední kousek koláče. Ale když viděla, jak se na něj díváte těma velkýma očima a malým jazýčkem si olizujete rty, nemohla ho sníst. Věděla, že daleko větší potěšení bude mít z vašeho plného bříška než ze svého.

3. Bolelo to. Když jste jí vytrhli vlas, bolelo to. Když jste do ní zabořili ty ostré nehtíky, které nikdy nešly ostříhat, bolelo to. Když jste ji kousli při kojení, taky to bolelo. Nožkama jste jí otloukali žebra, když jste kopali v bříšku. Devět měsíců jste jí obraceli žaludek a váš příchod na svět jí svíral tělo v mučivých bolestech.

 

 

4. Neustále se bála. Od okamžiku vašeho početí dělala všechno, aby vás ochránila. Stala se mámou medvědicí. To ona chtěla říct ‚ne‘, když ji holčička odvedle poprosila, jestli si vás může pochovat, a krčila se strachy, když si vás pochovala, protože v její mysli vám nikdo nemohl poskytnout takové bezpečí jako ona. Srdce jí poskočilo při vašich prvních krůčcích. Ponocovala, aby se dočkala, že jste v pořádku doma, a vstávala první, aby vás vyprovodila do školy. U každého klopýtnutí a rozbitého kolena byla vždycky nablízku. Byla připravená vytrhnout vás z každého špatného snu a vždycky být po ruce a jistit, že jste v pořádku.

5. Ví, že není dokonalá. Je svým nejhorším kritikem. Ví o všech svých nedostatcích a někdy se za ně nenávidí. Nejtvrdší k sobě ale je, když jde o vás. Vždycky chtěla být dokonalá máma a neudělat nic špatně – jenže je jenom člověk, a tak dělá chyby. Pravděpodobně se stále snaží si je odpustit. Z celého srdce by si přála vrátit se zpátky a udělat to jinak, jenže to nejde. Tak k ní buďte laskaví a vězte, že dělala vždycky to nejlepší, co uměla.

6. Pozorovala vás, když jste spali. Byly noci, kdy šla spát ve tři ráno a modlila se, abyste už konečně usnuli. Sotva držela oči otevřené, když vám zpívala, a naléhala „prosím, prosím, už spinkej“. Když jste konečně usnuli, uložila vás a na okamžik se všechna její únava rozplynula, když seděla u postýlky a dívala se na váš andělský obličejík a prožívala tu lásku, větší, než si vůbec dovedla představit, navzdory svým unaveným pažím a bolavým očím.

7. Nosila vás mnohem déle než devět měsíců. Potřebovali jste to, a tak to udělala. Naučila se vás chovat a přitom uklízet. Naučila se vás chovat a přitom jíst. Držela vás i ve spánku, protože někdy to jinak nedokázala. Ruce měla unavené, záda ji bolela, ale přesto vás držela, aby vám byla nablízku. Tulila se k vám, milovala vás, líbala vás a hrála si s vámi. Bylo vám v její náruči dobře, a tak vás držela, kdykoli a jakkoli dlouho, jak jste potřebovali.

8. Pukalo jí srdce pokaždé, když jste plakali. Neznala smutnější zvuk než váš pláč a horší pohled než na slzy ve vaší andělské tváři. Dělala všechno, co bylo v jejích silách, aby vás utišila, a když proud slziček nezastavila, srdce jí pukalo na milion malých kousků.

9. Byli jste pro ni na prvním místě. Nejedla, nesprchovala se, nespala. Vaše potřeby měla vždycky před svými. Celý den řešila vaše potřeby a na konci dne už jí nezbývala energie na sebe. Ráno se probudila a celé se to opakovalo znovu, protože jste pro ni znamenali tak moc.

10. Všechno by to udělala znova. Být máma je jedno z nejtěžších povolání, které člověka dostane až na pokraj jeho možností. Pláčete, trápíte se, snažíte se, selháváte, pracujete a učíte se. A zároveň zažíváte víc radosti, než vám vůbec připadá představitelné, a víc lásky, než se vám vejde do srdce. Navzdory veškeré bolesti, smutku, ponocování a časného vstávání, které jste své mámě připravili, by to všechno udělala znova, protože jí za to stojíte. Tak až se s ní příště setkáte, poděkujte jí. Dejte jí vědět, že ji máte rádi. Tahle slova se jí totiž nikdy neoposlouchají.

Zdroj:  http://www.confessionsofateenagebride.com

 



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.